Kazik Mazur

Aktor filmowy i teatralny. Ukończył Akademię Filmu i Telewizji, kierunki: sztuka operatorska i organizacja produkcji oraz zdał aktorski egzamin eksternistyczny przed komisją ZASP w Warszawie.
Zadebiutował w filmie „Pornografia” Jana Jakuba Kolskiego. Od kilkunastu lat gra w serialu „Na Wspólnej” oraz między innymi w produkcjach „Wojenne dziewczyny” w reżyserii Anny Kazejak, „Chyłka” w reżyserii Łukasza Palkowskiego, „Inni ludzie” w reżyserii Aleksandry Terpińskiej i wielu innych.

W tym roku odbyła się premiera filmu CUDAK w reżyserii Anny Kazejak, w którym zagrał Romana Cudakowskiego (tytułowa rola) .

Obecnie pracuje na planie dwóch nowych produkcji.
W 2019 został zwycięzcą programu  „Twoja twarz brzmi znajomo”.
Gościnnie występuje w Teatrze Capitol oraz Kamienica.

 

Dane osobowe

Wzrost: 180 cm
Włosy: blond
Oczy: niebieskie
Nr ubrania: L
Nr buta: 42

Języki obce: rosyjski, angielski (komunikatywny)

Demo

CUDAK:

 

Demo Aktorskie

Gang Seniora – spot

Bobby Farrell

Zdzisława Sośnicka

Halina Frąckowiak

Karin Stanek

Tomasz Szczepanik

Zenek Martyniuk

Paweł Domagała

Paweł Kukiz

Janusz Gniatkowski

Filmografia

2020 CUDAK – reż. ANNA KAZEJAK
2020 WOJENNE DZIEWCZYNY – TVP
2020 ŚWIETY – POLSAT
2020 KOWALSCY KONTRA KOWALSCY – POLSAT
2020 CHYŁKA – TVN
2020 INNI LUDZIE – reż. Aleksandra Terpińska
2019 KRAJ – reż. Maciej Ślesicki
2018 KOMISARZ ALEX – TVP
2018 LE MONDE reż.
2018 O MNIE SIĘ NIE MARTW – TVP
2018 OJCIEC MATEUSZ – TVP
2018 ŚLAD – TV4
2017 POLSCY SZPIEDZY 2 – reż. Radosław Dunaszewski
2016 BARWY SZCZĘŚCIA – TVP
2016 NA DOBRE I NA ZŁE – TVP
2016 ZAĆMA reż. Ryszard Bugajski
2015 KARBALA reż. Krzysztof Łukaszewicz
2013 SIEWBA – FENOMEN XX WIEKU reż.
2013 TAJEMNICA WESTERPLATTE reż.
2012 CZAS HONORU – TVP
2012 YUMA reż.
2010 1920. WOJNA I MIŁOŚĆ – TVP
2010 KAFFE I GDANSK reż.
2009 – 2013 POPIEŁUSZKO. WOLNOŚĆ JEST W NAS – TVP