Kazik Mazur

Kazimierz Mazur urodził się 4 marca 1984 roku w Warszawie.

W 2007 ukończył Akademię Filmu i Telewizji, kierunki: sztuka operatorska i organizacja produkcji. W lutym 2009 zdał aktorski egzamin eksternistyczny przed komisją ZASP w Warszawie. Studiuje na III roku dziennikarstwa w Warszawskiej Wyższej Szkole Humanistycznej im. Bolesława Prusa.

Kamil z serialu Na Wspólnej (TVN) zwycięzca programu TWOJA TWARZ BRZMI ZNAJOMO.

Dane osobowe

Wzrost: 180 cm
Włosy: blond
Oczy: niebieskie
Nr ubrania: L
Nr buta: 42

Języki obce: rosyjski, angielski (komunikatywny)

Demo

Demo Aktorskie

Gang Seniora – spot

Bobby Farrell

Zdzisława Sośnicka

Halina Frąckowiak

Karin Stanek

Tomasz Szczepanik

Zenek Martyniuk

Paweł Domagała

Paweł Kukiz

Janusz Gniatkowski

Filmografia

2018 KOMISARZ ALEX – TVP
2018 LE MONDE reż.
2018 O MNIE SIĘ NIE MARTW – TVP
2018 OJCIEC MATEUSZ – TVP
2018 ŚLAD – TV4
2017 POLSCY SZPIEDZY 2 – reż. Radosław Dunaszewski
2016 BARWY SZCZĘŚCIA – TVP
2016 NA DOBRE I NA ZŁE – TVP
2016 ZAĆMA reż.
2015 KARBALA rez.
2013 SIEWBA – FENOMEN XX WIEKU reż.
2013 TAJEMNICA WESTERPLATTE reż.
2012 CZAS HONORU – TVP
2012 YUMA reż.
2010 1920. WOJNA I MIŁOŚĆ – TVP
2010 KAFFE I GDANSK reż.
2009 – 2013 POPIEŁUSZKO. WOLNOŚĆ JEST W NAS – TVP