Ewa Florczak

aktorka teatralna i filmowa (1949). Ukończyłam PWST w Warszawie w 1975 roku. Zagrałam kilkadziesiąt głównych ról w sztukach dramatycznych i muzycznych w wielu teatrach m.in: Jill w „Motyle są wolne”, Markizę de Pompadour w „Fanfan Tulipan”,
Widmo w „Małym dworku”, „Rejcę w „Sztukmistrzu z Lublina.
Znana z roli Ewy Olszańskiej w serialu „07 zgłoś się” sierżant Ewa Olszańska. A także z filmów „Dolina Issy” , „Skazany na bluesa”,
„Lokatorzy”, „Klan”, „Barwy szczęścia”.
Od maja 2021 gra w Och-Teatrze w sztuce  „Coś tu nie gra”

Dane

Wzrost: 165 cm

Kolor oczu – błękitne

Prawo jazdy kat. B

 

Wizytówka

Filmografia

2022
KOMISARZ MAMA
LEŚNICZÓWKA
BARWY SZCZĘŚCIA
2021
KOMISARZ ALEX
2019 – 2021
ZAINWESTUJ W MARZENIA
2019
MŁODY PIŁSUDSKI
2019
PRZYJACIÓŁKI
2015
NA DOBRE I NA ZŁE
2015
NIE RÓB SCEN
2014
TO NIE KONIEC ŚWIATA!
2012
PRAWO AGATY
2011
LISTY DO M.
2011
PLEBANIA
2009
PSIE GŁOWY – Spektakl telewizyjny
2009
SIOSTRY